tiistai 30. joulukuuta 2014

Google Analytics turha ja häiritsevä kävijäliikenne / hakukonerobotit

Buttons for website, ILOVEVITALY, Make Money Online, Semalt, Darodar, econom.co, Priceg ja muita tämän kaltaisia häiritsemässä ja sotkemassa Google Analytics raportteja. Onneksi Analyticsissä on suodattimet joilla saa suljettu nämä pois raporteista. Kuvallista ohjetta tähän en löytänyt nopealla haulla joten se tulee tässä:

Klikkaus Järjestelmänvalvoja välilehteen ja näkyy ylläoleva sivu. Esimerkin Google-tilissä on muutama sivusto ja haluan suodattimet kaikkiin sivustoihin kerralla, joten Kaikki suodattimet tili-sarakkeen alta.

Punainen nappi, +Uusi suodatin

Suodattimen nimeksi kirjoitan poissuljettavan sivuston nimen, tässä tapauksessa Make Money Online. Suodattimen tyyppi Muokattu, Sulje pois, Viittausliikenne ja suodatinmalli make-money-online.7makemoneyonline.com . Suodatiinmallin / poissuljettavan viittausliikenteen osoitteen saa Raportit välilehdeltä -->Hankinta-->Kaikki viittaukset.

Lopuksi vielä kaikki näkymät oikeanpuoleiseen laatikkoon ja jatkossa viittausliikenne Make Money Online ei ole häiritsemässä Analyticsin raporteissa.


lauantai 6. joulukuuta 2014

Valot auton tavaratilaan

Työkalun tavaratilan valo sanoi työsopimuksensa irti. Alkuperäinen olikin sen verta heikko valoteholtaan etten vaivautunut vaihtamaan polttimoa vaan päätin asentaa uudet valot. Ne löytyi yllättäen Ikeasta. Malliltaan Dioder ja tuotenumero 401.165.41 .

Näytti muuntajassa olevan ulostulon voltteina 12 ja meinasinkin tee-se-itse miehenä jättää muuntajan välistä pois kokonaan.

Ikea Dioder, pakkauksen sisältö
Ikea Dioder


















Dioder ledvalot
Tavaratilan led valot
Ledivalo


Valot ovat todella ohuet, eli ei ole huolta että veisivät tilaa tai olisivat tiellä katon rajaan asennettaessa. Ainakaan omassa käytössä. Valot on mahdollista kiinnittää kaksipuolisen teipin avulla (tulee mukana, 3m laput) tai kehikon irroittamalla voi myös ruuvata. Lyhyesti: Muuntajalla voi heittää vesilintua. Muuntajaan menevä johto poikki ja sisältä paljastuu kaksi johtoa, sininen (maa) ja ruskea (12V). Tavaratilan alkuperäinen lamppu auki, yleismittari kauniiseen käteen ja ryöstä virrat sieltä. Tavanomaisesti lampulle menee kolme johtoa, maa + jatkuva 12V + ovikytkimen 12V. Otin ovikytkimeltä tulevan virran, niin valot syttyvät ja sammuvat tavaratilan oven tahtiin. Näin kaiken saa myös palautettua ennalleen nopeasti ja välttyy pitkiltä johtovedoilta ja olettaa voinee että alkuperäisen lampun virta on sulakkeen takaata otettu. Asennus johdot olivat reilun mittaisia, jakopalikan johon lamppujen johdot kiinnitetään, asensin suurin piirtein tavaratilan puoliväliin josta sai johdot ujutettua hienosti jokapuolelle auton kattoa.

Valaistu auton tavaratila
Näin jälkikäteen todettuna; Valoteho hakkaa aikaisemman mennen tullen, hieman kylmemmän valkoinen saisi väriltään olla mutta näinkin olen tyytyväinen!

perjantai 5. joulukuuta 2014

Reiän tekeminen kylpyhuoneen laattaan



Kylpyhuoneen taikka vessan kaakeleihin on suhteellisen hankala kiinnittää yhtään mitään.Imukuppiviritykset eivät yksinkertaisesti toimi ja kaksipuolinen teippikin on onneton esimerkiksi peilin kiinnittämisessä. Vaihtoehdoksi (toimiva sellainen) jäänee ainoastaan ruuvilla kiinnitys. Kaakelin läpi poraaminen, laatan halkeaminen ja vesieristeen puhkaisu sekä muut vastaavat jutut ovat jokaisen asunnonomistajan (sekä vuokraisäntien) päänvaiva. Myöskin taloyhtiön isännöitsijä saattaa olla em. toimenpiteistä kiinnostunut. En taaskaan ota vastuuta mistään, enkä suosittele ketään tekemään näin kuten olen itse tehnyt.
Kylpyhuoneen laatoitettu seinä
Kaakeloitu kylpyhuoneen seinä. Kuten saumauksista ja työn jäljestä näkee nämäkin on omin pikku kätösin tehty, ensimmäistä kertaa elämässä. Muttei viimeistä.


Kylpyhuoneen laatoitettu seinä
Aivan ensimmäinen vaihe on miettiä mihin kohtaan ruuvin haluaa. Tähän olen kiinnittämässä peiliä joten ruuvin paikalla on hieman merkitystä eli summa mutikassa en tohdi ruveta porailemaan. Kuulakärkikynän jälki ei kovinkaan helpolla laattaan tartu joten maalarinteippi helpottaa piirtämistä oleellisesti.

Bilteman laattapora. TIN-pinnoitetut volframikarbidikärjet. Reikien tekemiseen kaakeleihin ja muihin keraamiseen materiaaliin
Laattapora. Tämä hankittu  Biltemasta . Jättää siistin jäljen ja samalla kärjellä kairattu kahden kylpyhuoneen reiät eikä kulumisen merkkejä vielä näy. Vahva suositus!

Eli kun teippi revitty pois jäljelle jää tuollainen. Ei halkea laatta kun ei raivolla paina menemään.

Reikä kaakelissa
Koska reikä meni vesieristeen ja kosteussulun läpi, painoin reiän täyteen sikaa.

Ruuvi seinälaatassa
Seuraavaksi proppu perään ja lisää sikaa. Ruuvin kiersin vasta kun liima/tiivistemassa oli kuivunut. DONE!

tiistai 14. lokakuuta 2014

Fiat Ducato / Citroen Jumper / Peugeot Boxer suuttimen ohivuodon mittaus ja suuttimen vaihto 2.8 HDI / JTD

Projektina oli Fiat Ducato / Citroen Jumper / Peugeot Boxer 2.8 JTD / HDI koneellinen kevyt kuorma-auto. Oireena oli pitkähkö starttaus joka nopean Googlaamisen jälkeen paljastui vialliseksi ruiskusuuttimeksi (suuttimen tiivisteet / vuoto paluupuolelle). Mutta mikä niistä neljästä? Suuttimien ohivuodon testaus oli ainakin tässä konemallissa helppo projekti.

2.8 JTD / HDI suojamuovi
Pienemmästä suojamuovista neljä klipsua auki. Öljykorkki irti ja kaksi muovista mutteria isommasta suojasta. Kun suoja on irti öljykorkki paikoilleen.

2.8 HDI / JTD Ruiskusuuttimet 0445120 002
Sähköjohdot irroitettiin suuttimista, sokat paluuputkista jonka jälkeen ujosti repimällä lähtevät irti suuttimista. Näitä liittimiä ei oman tiedon mukaan myydä irtokamana, vaan toimitetaan vain uuden suuttimen mukana. Purkaamoillakin kovin nihkeästi suhtautuvat (useimmiten) pelkän liittimen kyselijöihin.

2.8 HDI / JTD Ruiskusuuttimet 0445120 002
Tarvittiin neljä n.7-8cm pätkät läpinäkyvää muoviletkua (halkaisijaa en muista). Tökätään paluupuolen lähtöihin pystyyn ja starttaamaan. Tässä yksilössä viallinen suutin paljastui helposti, kolme suutinta ei räkinyt muoviputkeen mitään ja yksi täytti letkun pätkän kokonaan muutaman sekunnin starttauksella.

Suuttimen irroitusta varten oli irroitettava löpöputki, (14 ja 17 mm) isompaa löysälle ja pienempi suuttimesta kokonaan auki. Kuusiokolopultti auki ja suutin lähestulkoon hyppää syliin mikäli ei ole vuosien saatossa vuotanut ja pikeentynyt kiinni. Puhtaus on puoliruokaa myös näissä hommeileissa, joten kaikki lika on pidettävä ja saatava pois suuttimen kolosta vai miksi sitä sanotaankaan. Räjäytyskuvien mukaan suuttimen ja kannen väliin ei tule tiivistettä (???), ja nopea puhelinsoitto paikallisille jälleenmyyjille vahvistaa myytin todeksi. Uusi suutin paikoilleen ja pultit sekä nippelit kiinni.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ps3 - Playstation 3 purkaminen ja tukkiutuneiden levyjen poisto

Ps3
Pleikkari 3 söi muutaman levyn liikaa eikä suostunut enää räkimään niitä ulos oma-aloitteisesti. Eli tämä postaus käsittelee miten tuon saa purettua sen verta että saa jumissa olevat levyt poistettua särkemättä laitetta. HUOM! Takuu raukeaa samantien kun suojatarran poistaa.

Ps3 vasen pääty
Suojatarran repimällä laitteen takuu (mikäli voimassa) raukeaa, eli vie laite huoltoon ennemmin kuin korjaat itse. Suojatarran alla on kumitassu, jonka poistamalla esiin paljastuu torx-ruuvi. Torxi auki ja suojanahka liukuu pois konsolin päältä.

Ps3 ilman suojakantta
Tähtipää ruuvit pois, kaikenkaikkiaan niitä on 7, kaikki muuten saman mittaisia ja kokoisia, mutta oikeassa takakulmassa (kuva) on se lyhin ruuvi.

Ps3 Dvd / Bluray asema

 Dvd / Bluray asema on kiinni kannen kanssa samoilla läpipultein, joten tässä vaiheessa riitti kun käänsi aseman kyljelleen. Johtoja ei tarvitse ottaa irti kun varovaisesti taittaa Bluray aseman kuvan asentoon. Aseman suojapelti on kiinni kulmista ja jälleen tähtipää ruuveilla (Eri ruuvit per pääty).
Ps3 Ilman Dvd / Bluray aseman kantta

Suojakannen alta paljastuu tämänlainen näkymä. Keskellä oleva muovinen pyöreä kiekko lähtee nostamalla pois jonka alta pitäisi jo levyjen näkyä;
Ps3 Jumittuneet levyt

Ja ruuvimeisselillä ujosti avittaen levyt tulevat pois. Pinkki ruuvari on ehdoton tässä. Kasaus tapahtui päinvastaisessa järjestyksessä.

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Smart Plug - Ohjaa sähkölaitteita älypuhelimestasi

Piti tätäkin nyt sitten testata, eli Vattenfallin Smart Plug, jolla voi ohjata pistorasiaan kytkettäviä sähkölaitteita älypuhelimella / tabletilla. Tuote toimitettiin postiin ja kerrankin myös meitä tee-se-itse miehiä on ajateltu, pakkauksessa oli vain Smart Plugin lisäksi paperilappu, jossa oli linkki Vattenfallin sivustolle jossa asennusohje olisi. Mihin niitä tarttee? Roskiin päätyi vain paperipussi ja pahvilaatikko jossa tuo laite oli. Ensisilmäyksellä löysin vain yhden napin koko aparaatista, Manual On/Off nappi. Muita ei löydykkään eli asennus tuskinpa mitään koodailuja vaatisi.


Vattenfall Smart Plug

Vattenfall Smart Plug
Eli laite seinään. Vihreä valo vilkkuu jopa häiritsevästi. Tabletilla (Samsung galaxy tab3) Play-kauppaan hakemaan sovellusta, sillähän tuota ohjataan. Löytyy helposti Energywatch Suomi niminen sovellus. Taisi muuten olla ensimmäinen sovellus jonka asennan joka EI vaadi mitään erityiskäyttöoikeuksia. Kirjautumisruutu, eikä ole tunnuksia? Sovelluksesta käsin ei pysty tunnuksia tekemään, joten selain auki ja www.energywatch.fi sivuille. Siellä Luo käyttäjätili ja tietysti kaikki mahdolliset tiedot täytyy luovuttaa.

Käyttäjätilin luonnin jälkeen ohjelma jälleen auki. Kirjautumisen jälkeen aukeaa omat laitteeni sivu jonka yläreunassa on + merkki. Sen painamisen jälkeen voikin seurata sovelluksen ohjeita. Mutta lyhyesti: Smart Plug pistorasiaan (on jo) -->jatka --> Wifi asetuksiin puhelimella ja etsi "EW..." --> yhdistä. Mikäli Ewplugia ei löydy niin kas kas, sitä ainoaa nappia joka laitteessa on kun painaa hetken ajan pohjassa niin löytyy. Kun laite on yhdistetty takaisin sovellukseen ja valitse käytettävä verkko, ja anna langattoman verkon salasana. Nimeämisen jälkeen kaikki on valmista! Pikavalikosta voi asettaa Smart Plugin joko päälle tai pois, tai laittaa ajastimen päälle. Näkymästä voi seurata myöskin kulutuslukemaa.

Smart Plug toimii tästä eteenpäin kaikissa laitteissa joissa on Energywatch sovellus johon olet kirjautuneena sisälle. Uutta asennusta ei siis enää tarvitse käyttää sitten tabia ja/tai puhelinta.

Tällä voi tehdä vaikka mitä. Emäntä ei vielä tämänlaisesta vempeleestä tiedäkkään, puhumattakaan siitä että meidän talosta löytyy. Eli aion laittaa valot vilkkumaan keskellä yötä taikka radion soimaan. Tietysti "hyötykäytössä" ensimmäisenä mieleen tulee talvi ja auton lohkolämmitin. Kesällä suihkulähteen pumppu/kastelu systeemit puhelin ohjauksella.

Huonoja puolia tuosta en tuosta äkkiseltään keksi muutakuin tuon vihreän valon, joka on törkeän kirkas. Sillä valaisee koko taivaan. Onneksi sen saa asetuksista sammutettua kokonaa. Toinen murhe on IP-luokitus. Vaatimaton IP20, eli ei vedenkestoa. EIHÄN TOTA SAA VIEDÄ EDES ULOS!?!?!

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Puulattian värinvaihto

Tämä postaus käsittelee vanhan puulattian pintakäsittelyä kun haluttiin vaihtaa harrastetilan lattian väriä. Näin jälkikäteen ajateltuna viisainta olisi ollut hakea rakennuskonevuokraamosta kunnon lattianhiomakone vaikka harrastetila onkin. Vähintäänkin astetta parempi lopputulos olisi tullut ja hiominen olisi varmaanki  ollut nopeampaakin. Oppia ikä kaikki ja yritetään muistaa ensi kerralla.

Tarvikkeet tilattiin tietysti Taloon.comista:

Taloon.comin Sahatut hinnat!

Tässä on kuitenkin lähtökohta;
Ylempänä hiottua pintaa. Raja jätetty oviaukon kohdalle.
Lattia hiottiin tuikitavallisella tasohiomakoneella aloittaen K40 paapperilla, jonka jälkeen K120 huolellisesti läpi. Aikaa meni n. 3 tuntia 13m2 alueen jynssäämiseen.


Hiottu lattia imuroituna
Hionnan jälkeen pölyä oli joka puolella enemmän kuin riittävästi joten imurointiin ja pölyjen pyyhintään meni aikaa saman verran kuin pölyn tuottamiseen.


Tikkurila Parketti Ässä PETSI
Tätä tavaraa lattiaan siveltiin. Ensimmäiseen kerrokseen hiottu lattia imi tavaraa reilusti mutta pienemmällä määrällä selvisi myöhemmillä kerroksilla. 2,7 L purkista 13m2 alueelle meni 2/3 eli varmaan hieman alle 2L.


Ensimmäinen kerros Parketti Ässä PETSIÄ
Kuten tuossa kuvassa näkyy, hiomisen olisi voinut hieman kiitettävämminkin suorittaa. Petsi ei vaaleampiin kohtiin ole tarttunut juurikaan.


Toinen kerros Parketti Ässä Petsiä
Toinen kerros saa lattian näyttämään jo hieman paremmalta. Kaiken kaikkiaan lattiaan meni kolme kerrosta petsiä.


Parketti Ässä LATTIALAKKA Puolikiiltävä
Lattia lakattiin kolmannen petsauskerran jälkeen puolikiiltävällä Tikkurilan Parketti Ässä LATTIALAKALLA. Lakkakerroksia tuli yhteensä kolme, ja lakkauksessa käytettiin tavallista lakka-sivellintä. 13m2 alueelle meni ~litran verran.


Ensimmäinen lakkakerros
Mikäli asuintilaan tai muuhun vastaavaan suunnittelee vastaavaa niin pohjatöiden tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa, tässäkin lattiassa pinnassa näkyvät kaikki kolot ja syvemmät naarmut, joita ei tasohiomakoneella saanut pois. Eli kunnon lattianhionta kone (tai miksi niitä sanotaankaan) niin lopputuloksesta tulee parempi. Lattiasta tuli myöskin todella liukas, tuskin johtuu vesiohenteisten mömmöjen haistelusta vaan lattiasta itsestään, eli ei puuportaisiin / rappusiin tätä tavaraa :D

Taloon.comin Sahatut hinnat!

torstai 5. kesäkuuta 2014

Audi A3 Raidetangonpään vaihto

Samainen Audi A3 -99 (1.6) työnalla kuin aiemmassa postauksessa jolloin vaihdettiin jarrupalat ja levyt eteen. Tällä kertaa vuorossa olisi jarruletkujen vaihto sekä raidetangonpää.

Osta auton varaosat täältä!

Raidetangonpään vaihto - Audi A3

Kunhan rengas on otettu pois, pärjää raidetangonpään vaihdossa kahdella jakoavaimella hyvällä tuurilla. Kuusiokoloavain ja/tai kulmahiomakone auttavat oleellisesti mikäli nivel alkaa pyörimään kolossaan mutteria irrotettaessa.
Itse vaihdoin em. kilkkeen löysäämällä ensimmäiseksi raidetangossa olevaa lukitusmutteria. Merkkaa mutterin tarkka kohta raidetangossa, jotta pyöränkulma pysyy samana. Tämän Audin kohdalla mutteri pysyi tangossa kiinni ja lähti kiertämään ulos nivelestä. Puoli kierrosta auki päin vain ja sitten mutteri irti nivelen toisesta päästä / alapuolelta.
Mutta eihän se tietenkään lähde, ainakaan helposti. Hättäsenä remppaajana ja mukamas kiireisenä kulmahiomakone kauniiseen käteen ja mutteri pois. Tosi raksaajat olisivat kuusiokoloavaimella pitäneet niveltä paikoillaan ja kitkutelleet mutterin pois lenkillä, mutta nopeamminkin hommasta selviää. Jää aikaa muuhunkin. Tässä vaiheessa viimeistään on hyvä tarkistaa että uusi osa on vastaavanlainen mitoiltaan.




Ja olihan se.








Nivel hyppää itsestään pois kolostaan kun mutteri on irroitettu hellästi. Raidetangossa oleva mutteri on hyvä pitää paikoillaan ja kiertää nivel irti tangosta. Uusi nive kierretään mutteriin saakka kiinni ja sitten alapuolelta tuleva mutteri momenttiin ja lopuksi raidetangossa olevan mutterin kiristys + rengas paikoilleen ja ajoon!

Löydä autosi varaosa rekisterinuerolla! www.osamies.fi

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Mercedes-Benz Vito W638 KÄSIJARRU

Tämä on taatusti tuttu ongelma jokaiselle mersun omistajalle, eritysesti Viton. Korimalli jälleen w638 eli vanhempi korinen vito, tämä yksilö 2001. Käsijarru tuottaa POIKKEUKSETTA ongelmia jok´ikisessä katsastuksessa ja vaikka uusisit koko systeemin, joudut seuraavana vuonna takuulla painimaan jälleen saman asian kanssa. Uudestaan ja uudestaan. Oikea rakkaustarina joka ei pääty koskaan. Pahoittelen kuvien puuttumista!

Kikkoja korjaukseen on monta joten tässä omani kuinka käsijarrun saa pitämään myös katsastussedän mielestä. Siitä en tiedä onko kaikki sallittua tieliikenteessä mutta jokainen toteuttaa itseään jälleen oman järjenkäytön ja vastuun mukaan.

Kulmahiomakone kauniiseen käteen ja työskentelemään.

Jarrulevyjen irroittamista varten joutunee löysäämään käsijarrun vaijeria, ainakin tästä on etua. Jarrukengät todennäköisesti ovat kaivautuneet kuluneessa levyssä olevaan uraan eikä rumpu suostu irtoamaan. Jarrusatula lähtee useimmiten ilman väkivaltaa irroittamalla kaksi pulttia (toisen kanta 17mm ja toinen oli kuusiokolo, enkä tietystikään muista enää kokoa). Levy on sivusta yhdellä tähtipää pultilla kiinni, ja pyöristyy helposti. Huono/ei se parhain tähtipää meisseli käteen ja pari napakkaa vasaran iskua, sitten pitäisi aueta kevyemmin.

Jarrulevyt käsittelin rälläkällä, käsijarrukenkien johdosta levyihin tulee syvät urat varsinkin jos kengät vähääkään laahaavat. Nämä reunukset rälläkällä pois. Kunnon pesu jarrucleanerilla jonka jälkeen teräsharja pyörimään porakoneeseen. "Hionta" poikittain suhteessa levyyn/sen pyörimissuuntaan. Ja jälleen pesu. Jos ei satu porakonetta omistamaan niin tavallinen karkea santapaperi + hyvät hermot auttavat. Hionta poikittain ja niin kauan että varmasti on karheat.

Sama käsijarrukenkien (virallinen termi taitaa olla seisontajarru :D) kanssa. Pesu + hionta poikittain + pesu. Kenkiin voi (omalla vastuulla) tehdä poikittaisurat, en tiedä onko todellisuudessa mitään eroa / vastaavaa hyötyä mutta näin olen menetellyt. Viton kengät olivat sen verran pehmeät että urien teko kävi helposti, pienellä poranterällä kolme uraa / kenkä. Kenkien pesu jälleen.

Ennen kuin paketti lyödään nippuun, on hyvä herkistellä käsijarrun säätöruuvia. Kiertämällä aukipäin niin paljon kuin kierteitä riittää, öljyä väliin ja säätö kiinni. Voisi kai tätäkin vaihetta useamman kerran tehdä mutta jos on virtaa niin miksi ei. Itse pidän juomatauon.

Jarrulevy kiinni, tähtipää pultti täytyy kiinnittää sen verran tiukasti että saa seuraavan irroituksen yhteydessä kirota. Levy menee heittämällä paikoilleen, kiitos levynurien rälläköinnin. Sitten operaation hauska osuus jossa taatusti hermot menevät. Säätö. Äskettäin räpelletty säätöruuvi pitäisi kiertää niin paljon, ettei normaali (kuivankesänorava) jaksa levystä pyörittää. Mitään ei näe eikä tuntoa juurikaan ole ruuvimeisselin kärjessä. Mutta oikean sävelen ja kohdan kun löytää niin sujuukin jo mallikkaasti. Kun levystä ei jaksa enää pyörittää, käydään polkaisemassa seisontajarru niin pohjaan kuin saa (järjenkäyttö suotavaa jälleen). Vapautetaan jarru ja koitetaan josko olisi tullut lisää voimaa. Jos levy pyörii käsivoimin voi säätöä jatkaa ja kiristää lisää.

Näillä eväillä olen kaksi vitoa korjannut, eikä jarrutehosta ole ollut puutetta konttorilla. Tosin vuosi kun kuluu näkee sitten vasta miten hyvin käsijarru pitää. Odotellaan!

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Monitoimimiehen päiväkirja

Monitoimimiehen päiväkirjan alku

Aloin kirjoittamaan omaa projektipäiväkirjaa että muistaisin mitä olen tehnyt ja miten, koska on tullut huomattua että vaikka miten tarkkaan ja huolellisesti jonkin asian tekee ja oli muistiinpanot miten hyvät tahansa ne joko ajan mittaan hukkuvat johonkin tai sitten ovat puutteellisina jossakin post-it lapulla, jos ovat. Blogin muodossa kirjoittaminen toivottavasti auttaa tässä asiassa, olettaisin myös tiedon hakemisen olevan astetta nopeampaa. Ja ties vaikka näistä olisi jollekkin apua. En lupaa kirjoittaa tietystä aiheesta tai tietyn aihealueen piiristä, vaan juttua tulee olemaan laidasta laitaan, riippuen minkälaisia projekteja vastaan tulee.

Kaiken voi korjata, kai.

Mainostaminen Bloggerissa, Blogissa tai kotisivuilla

Tämä taitaa olla blogin rustaajien vakiotekstiä ja periaatteista poiketen päätin silti kirjoittaa samasta aiheesta.

Testiin/koeajoon valitsin Tradetrackerin.

Rekisteröinti palveluun onnistuu helposti. Syötä oma nimi ja sähköpostiosoite, valitse käyttäjätunnus + salasana, mainoksia esittävän sivuston url-osoite ja odottele että saat sähköpostiisi vastauksen hyväksytäänkö sinut/sivustosi julkaisijaksi. Kieltämättä vastaus tuli nopeasti ainakin itselle, alle tunnissa tuli viestiä joten mainosten sijoittelu voi alkaa.
Palveluun kirjaudutaan Tradetrackerin kotisivuilla ja eteen aukeaa yhteenveto viimeaikaisista tapahtumista. Niitähän ei vielä ole joten mitä seuraavaksi? Valitaan mainokset joita halutaan blogissa näytettävän. Kampanjoiden hallinta välilehdeltä löytyy kategorioittain eri vaihtoehtoja. Esimerkissäni keskityn tietysti omaan blogiin ja Audi A3 jarrulevyjen ja palojen vaihtoa käsittelevään kirjoitukseen. Haluan siis blogissa mainostettavan auton varaosia tai lisävarusteita, työkaluja tai jotain vastaavaa joita em. projektissa tarvitaan. Autot, moottoripyörät ja pyörät -kategoria tarjoaa kaksi eri verkkokauppaa (jotka jätän nyt mainitsematta, kurkkaa kirjoitustani mihin päädyin) jotka sopivat omiin "kriteereihin". Mitä sitten? Hintaan/palkkioiden määrään en ota tässä vaiheessa vielä kantaa. Oikeassa reunassa, viimeisessä sarakkeessa on kolme kuvaketta (vai ikonia, en tiedä miksi noita sanotaan), näytä mainosmateriaali, rekisteröidy, lopeta yhteistyö. Näytä mainosmateriaali kuvaketta painamalla voi katsoa, yllätysyllätys, minkälaisia mainoksia mainostaja julkaisijoille tarjoaa. Klikkaa keskimmäistä kuvaketta, eli Rekisteröidy.

Sitten Mainosmateriaali ja työkalut välilehdelle, listaukseen avautuu kaikki kampanjat joihin olet rekisteröitynyt ja näiden kampanjoiden bannerivaihtoehtoja. Yritän pitää blogini julkisivun siistinä ja mahdollisimman kevyenä joten mieluummin upottelen tekstimainoksia, kuin paljon tilaa vieviä mainosbannereita, joiden kautta tosin rahaakin voisi tulla enemmän. Tietysti kukin tyylillään ja päättäkööt itse mitä sivuilleen tai blogiinsa ahtaa. ELI, tekstilinkit välilehdelle. Sama juttu kuin aiemmin, näet listauksen jossa on kampanjoiden joihin olet rekisteröitynyt tekstimainoksia/linkkejä. Ja jälleen kolme kuvaketta oikeassa reunassa. Niistä ensimmäinen, Luo koodi. Klikkaus siihen ja kopioi html-koodi blogiisi tai kotisivuillesi. Ja kuinka?

Bloggeriin koodin lisäys käy helposti. Uutta tekstiä kirjoitettaessa, (ei mobiiliversio) vasemmassa yläreunassa, blogin nimen alla on laatikot Luo ja Html. Klikkaus Html lootaan, ja sijoita aiemmin kopioimasi koodinpätkä siihen kohtaan kirjoitusta missä haluat mainostekstin/linkin näkyvän.


Tässä vaiheessa en osaa vielä kertoa enempää miten mainostaminen kannattaa, minkälaiset mainokset toimivat parhaiten tai mitään muutakaan vastaavaa. Yllätyksenä itselle tuli palvelun käyttöönoton helppous sekä se etteivät kaikki mainostajat ole vitamiinikauppiaita tai pikavippien tarjoajia, vaan ainakin Tradetrackerista monipuolinen valikoima yrityksiä joka lähtöön. Ainakin tässä vaiheessa suosittelen!

Pahoittelut jos joku ottaa nokkiinsa että kirjoitan asiasta jonka termit eivät ole hallussa. Kiitos ja kumarrus!

torstai 20. maaliskuuta 2014

Moottorisahan terän teroitus

Tämäkin piti opetella. Mutta jätän oman ohjeistuksen väliin, tuskin paremmin ainakaan menisi kuin metsuri Jani Virran video. Tosin puuta tuossa sahataan eri sahalla kuin teroitetaan joten ei kovin onnistunut taida olla. Oma muistikuva on että teroitettaessa saisi viilata vain toiseen suuntaan eli en luota näkemääni tämän videon perusteella.


torstai 6. helmikuuta 2014

Audi A3 1.6 1999 Etujarrulevyjen ja palojen vaihto

Audi A3 1.6 1999 etummaiset jarrulevyt ja palat + niiden vaihto

Jälleen on tullut puuhasteltua, mitään kummempia höpötyksiä aloitetaan;
Auton tunkkaus ja rengas pois, en tälläkään kertaa sitä neuvo. Vai pitäisikö siitä tehdä oma postauksensa? Uskon kyllä että jos mersumiehet selvisivät renkaan irroittamisesta mersun jousen vaihdon yhteydessä niin kyllä Audimiesten ja naistenkin pitäisi pärjätä :)

Kaikki auton varaosat hankit helposti täältä!

Tarvitset muuten seuraavat työkalut, renkaan irroittamiseen passasi ainakin tämän audin kohdalla 17mm hylsy, jarrusatulan irroittamiseen räikkä ja torx 45 kärki, kunnollinen tähtipää ruuvari ja vinka/puristin jarrusatuloiden mäntien sisään työntämiseen.
Ja tietysti puhdistusainetta jolla saa uuden karheat levyt putsattua varastointirasvasta tai miksi sitä sanotaankaan. Jätän nimen mainitsematta mutta kuvassa näkyy.
Jarrusatula on kiinni kahdella pultilla jotka löytyvät helposti kun työntää päänsä rengaskoteloon. Pultit löytyvät kahden suojahatun alta (hattu alemmassa kuvassa) ja lähtevät toivottavasti suotuisasti irti torx45 avaimella.
Kun pultit on avattu satulan yläosa kääntyy menosuuntaan päin ja ylöspäin nostamalla. Palat lähtevät helposti irti, ja jos ei näin ole niitä voinee avittaa ruuvarilla kampeamalla.
Ja kas näin, kuva vielä tästäkin vaiheesta kun ei ole paloja. Kuvaamiseen uhrautuu melkoinen tovi raksausten yhteydessä, ja loppuillan voikin puhdistella puhelinta jolla kuvat on otettu.
Jarrulevyn irroitus, ruuvi irti ja levy hyppää syliin. Jos ei hyppää niin vasara auttaa. Ruuvi voi olla hyvinkin kiinni, silloin auttaa vasaralla napakka isku (parikin) ruuvarin päähän.
 Tuon näköinen se on levyn alta. Kasaus tapahtuu jälleen kerran päinvastaisessa järjestyksessä mutta alla on vielä kuvat siitäkin. Uusi jarrulevy on muuten huomattavasti helpompi putsata rasvasta kun se on irti. Suosittelen näin jälkikäteen. Olen kuullut että jotkut innokkaat vetävät santapaperilla levyt läpi mutta itse olen siinä uskossa että turhaa touhua. Sama pätee asennusrasvojen ym. kuparitahnatouhuihin, niin kauan kun pöly pysyy poissa palat liukuvat moitteetta mutta lyhyenkin ajan jälkeen ja kunnon pölyyntymisen tapahduttua alkaa jarrupalat takertelemaan. Tästä syystä en sitä laittanut. Saa tietysti kertoa jos olen täysin väärässä?

Uusi levy paikoillaan mutta jostain kumman syystä vielä putsaamatta. Kuvaaminen vie kaiken huomion (tai asennusjuoma).
Uudet palat menevät huomattavasti kivemmin paikoilleen kun puristaa männän sisään (kuva). HUOM! Joissakin satuloissa, tässäkin audissa takajarrusatulassa täytyy kiertää mäntää samalla kun sitä painetaan sisään. Omanlaisella työkalulla homma sujuu näppärästi ja sellaisen saa mm. ruotsalaisesta autotarvikkeita myyvästä puljusta.
Satula kiinni niillä torx pulteilla ja suojahatut paikoilleen. Renkaan kiinnitys niin valmista on!