keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ps3 - Playstation 3 purkaminen ja tukkiutuneiden levyjen poisto

Ps3
Pleikkari 3 söi muutaman levyn liikaa eikä suostunut enää räkimään niitä ulos oma-aloitteisesti. Eli tämä postaus käsittelee miten tuon saa purettua sen verta että saa jumissa olevat levyt poistettua särkemättä laitetta. HUOM! Takuu raukeaa samantien kun suojatarran poistaa.

Ps3 vasen pääty
Suojatarran repimällä laitteen takuu (mikäli voimassa) raukeaa, eli vie laite huoltoon ennemmin kuin korjaat itse. Suojatarran alla on kumitassu, jonka poistamalla esiin paljastuu torx-ruuvi. Torxi auki ja suojanahka liukuu pois konsolin päältä.

Ps3 ilman suojakantta
Tähtipää ruuvit pois, kaikenkaikkiaan niitä on 7, kaikki muuten saman mittaisia ja kokoisia, mutta oikeassa takakulmassa (kuva) on se lyhin ruuvi.

Ps3 Dvd / Bluray asema

 Dvd / Bluray asema on kiinni kannen kanssa samoilla läpipultein, joten tässä vaiheessa riitti kun käänsi aseman kyljelleen. Johtoja ei tarvitse ottaa irti kun varovaisesti taittaa Bluray aseman kuvan asentoon. Aseman suojapelti on kiinni kulmista ja jälleen tähtipää ruuveilla (Eri ruuvit per pääty).
Ps3 Ilman Dvd / Bluray aseman kantta

Suojakannen alta paljastuu tämänlainen näkymä. Keskellä oleva muovinen pyöreä kiekko lähtee nostamalla pois jonka alta pitäisi jo levyjen näkyä;
Ps3 Jumittuneet levyt

Ja ruuvimeisselillä ujosti avittaen levyt tulevat pois. Pinkki ruuvari on ehdoton tässä. Kasaus tapahtui päinvastaisessa järjestyksessä.