lauantai 6. joulukuuta 2014

Valot auton tavaratilaan

Työkalun tavaratilan valo sanoi työsopimuksensa irti. Alkuperäinen olikin sen verta heikko valoteholtaan etten vaivautunut vaihtamaan polttimoa vaan päätin asentaa uudet valot. Ne löytyi yllättäen Ikeasta. Malliltaan Dioder ja tuotenumero 401.165.41 .

Näytti muuntajassa olevan ulostulon voltteina 12 ja meinasinkin tee-se-itse miehenä jättää muuntajan välistä pois kokonaan.

Ikea Dioder, pakkauksen sisältö
Ikea Dioder


















Dioder ledvalot
Tavaratilan led valot
Ledivalo


Valot ovat todella ohuet, eli ei ole huolta että veisivät tilaa tai olisivat tiellä katon rajaan asennettaessa. Ainakaan omassa käytössä. Valot on mahdollista kiinnittää kaksipuolisen teipin avulla (tulee mukana, 3m laput) tai kehikon irroittamalla voi myös ruuvata. Lyhyesti: Muuntajalla voi heittää vesilintua. Muuntajaan menevä johto poikki ja sisältä paljastuu kaksi johtoa, sininen (maa) ja ruskea (12V). Tavaratilan alkuperäinen lamppu auki, yleismittari kauniiseen käteen ja ryöstä virrat sieltä. Tavanomaisesti lampulle menee kolme johtoa, maa + jatkuva 12V + ovikytkimen 12V. Otin ovikytkimeltä tulevan virran, niin valot syttyvät ja sammuvat tavaratilan oven tahtiin. Näin kaiken saa myös palautettua ennalleen nopeasti ja välttyy pitkiltä johtovedoilta ja olettaa voinee että alkuperäisen lampun virta on sulakkeen takaata otettu. Asennus johdot olivat reilun mittaisia, jakopalikan johon lamppujen johdot kiinnitetään, asensin suurin piirtein tavaratilan puoliväliin josta sai johdot ujutettua hienosti jokapuolelle auton kattoa.

Valaistu auton tavaratila
Näin jälkikäteen todettuna; Valoteho hakkaa aikaisemman mennen tullen, hieman kylmemmän valkoinen saisi väriltään olla mutta näinkin olen tyytyväinen!