tiistai 30. joulukuuta 2014

Google Analytics turha ja häiritsevä kävijäliikenne / hakukonerobotit

Buttons for website, ILOVEVITALY, Make Money Online, Semalt, Darodar, econom.co, Priceg ja muita tämän kaltaisia häiritsemässä ja sotkemassa Google Analytics raportteja. Onneksi Analyticsissä on suodattimet joilla saa suljettu nämä pois raporteista. Kuvallista ohjetta tähän en löytänyt nopealla haulla joten se tulee tässä:

Klikkaus Järjestelmänvalvoja välilehteen ja näkyy ylläoleva sivu. Esimerkin Google-tilissä on muutama sivusto ja haluan suodattimet kaikkiin sivustoihin kerralla, joten Kaikki suodattimet tili-sarakkeen alta.

Punainen nappi, +Uusi suodatin

Suodattimen nimeksi kirjoitan poissuljettavan sivuston nimen, tässä tapauksessa Make Money Online. Suodattimen tyyppi Muokattu, Sulje pois, Viittausliikenne ja suodatinmalli make-money-online.7makemoneyonline.com . Suodatiinmallin / poissuljettavan viittausliikenteen osoitteen saa Raportit välilehdeltä -->Hankinta-->Kaikki viittaukset.

Lopuksi vielä kaikki näkymät oikeanpuoleiseen laatikkoon ja jatkossa viittausliikenne Make Money Online ei ole häiritsemässä Analyticsin raporteissa.