perjantai 25. heinäkuuta 2014

Smart Plug - Ohjaa sähkölaitteita älypuhelimestasi

Piti tätäkin nyt sitten testata, eli Vattenfallin Smart Plug, jolla voi ohjata pistorasiaan kytkettäviä sähkölaitteita älypuhelimella / tabletilla. Tuote toimitettiin postiin ja kerrankin myös meitä tee-se-itse miehiä on ajateltu, pakkauksessa oli vain Smart Plugin lisäksi paperilappu, jossa oli linkki Vattenfallin sivustolle jossa asennusohje olisi. Mihin niitä tarttee? Roskiin päätyi vain paperipussi ja pahvilaatikko jossa tuo laite oli. Ensisilmäyksellä löysin vain yhden napin koko aparaatista, Manual On/Off nappi. Muita ei löydykkään eli asennus tuskinpa mitään koodailuja vaatisi.


Vattenfall Smart Plug

Vattenfall Smart Plug
Eli laite seinään. Vihreä valo vilkkuu jopa häiritsevästi. Tabletilla (Samsung galaxy tab3) Play-kauppaan hakemaan sovellusta, sillähän tuota ohjataan. Löytyy helposti Energywatch Suomi niminen sovellus. Taisi muuten olla ensimmäinen sovellus jonka asennan joka EI vaadi mitään erityiskäyttöoikeuksia. Kirjautumisruutu, eikä ole tunnuksia? Sovelluksesta käsin ei pysty tunnuksia tekemään, joten selain auki ja www.energywatch.fi sivuille. Siellä Luo käyttäjätili ja tietysti kaikki mahdolliset tiedot täytyy luovuttaa.

Käyttäjätilin luonnin jälkeen ohjelma jälleen auki. Kirjautumisen jälkeen aukeaa omat laitteeni sivu jonka yläreunassa on + merkki. Sen painamisen jälkeen voikin seurata sovelluksen ohjeita. Mutta lyhyesti: Smart Plug pistorasiaan (on jo) -->jatka --> Wifi asetuksiin puhelimella ja etsi "EW..." --> yhdistä. Mikäli Ewplugia ei löydy niin kas kas, sitä ainoaa nappia joka laitteessa on kun painaa hetken ajan pohjassa niin löytyy. Kun laite on yhdistetty takaisin sovellukseen ja valitse käytettävä verkko, ja anna langattoman verkon salasana. Nimeämisen jälkeen kaikki on valmista! Pikavalikosta voi asettaa Smart Plugin joko päälle tai pois, tai laittaa ajastimen päälle. Näkymästä voi seurata myöskin kulutuslukemaa.

Smart Plug toimii tästä eteenpäin kaikissa laitteissa joissa on Energywatch sovellus johon olet kirjautuneena sisälle. Uutta asennusta ei siis enää tarvitse käyttää sitten tabia ja/tai puhelinta.

Tällä voi tehdä vaikka mitä. Emäntä ei vielä tämänlaisesta vempeleestä tiedäkkään, puhumattakaan siitä että meidän talosta löytyy. Eli aion laittaa valot vilkkumaan keskellä yötä taikka radion soimaan. Tietysti "hyötykäytössä" ensimmäisenä mieleen tulee talvi ja auton lohkolämmitin. Kesällä suihkulähteen pumppu/kastelu systeemit puhelin ohjauksella.

Huonoja puolia tuosta en tuosta äkkiseltään keksi muutakuin tuon vihreän valon, joka on törkeän kirkas. Sillä valaisee koko taivaan. Onneksi sen saa asetuksista sammutettua kokonaa. Toinen murhe on IP-luokitus. Vaatimaton IP20, eli ei vedenkestoa. EIHÄN TOTA SAA VIEDÄ EDES ULOS!?!?!

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Puulattian värinvaihto

Tämä postaus käsittelee vanhan puulattian pintakäsittelyä kun haluttiin vaihtaa harrastetilan lattian väriä. Näin jälkikäteen ajateltuna viisainta olisi ollut hakea rakennuskonevuokraamosta kunnon lattianhiomakone vaikka harrastetila onkin. Vähintäänkin astetta parempi lopputulos olisi tullut ja hiominen olisi varmaanki  ollut nopeampaakin. Oppia ikä kaikki ja yritetään muistaa ensi kerralla.

Tarvikkeet tilattiin tietysti Taloon.comista:

Taloon.comin Sahatut hinnat!

Tässä on kuitenkin lähtökohta;
Ylempänä hiottua pintaa. Raja jätetty oviaukon kohdalle.
Lattia hiottiin tuikitavallisella tasohiomakoneella aloittaen K40 paapperilla, jonka jälkeen K120 huolellisesti läpi. Aikaa meni n. 3 tuntia 13m2 alueen jynssäämiseen.


Hiottu lattia imuroituna
Hionnan jälkeen pölyä oli joka puolella enemmän kuin riittävästi joten imurointiin ja pölyjen pyyhintään meni aikaa saman verran kuin pölyn tuottamiseen.


Tikkurila Parketti Ässä PETSI
Tätä tavaraa lattiaan siveltiin. Ensimmäiseen kerrokseen hiottu lattia imi tavaraa reilusti mutta pienemmällä määrällä selvisi myöhemmillä kerroksilla. 2,7 L purkista 13m2 alueelle meni 2/3 eli varmaan hieman alle 2L.


Ensimmäinen kerros Parketti Ässä PETSIÄ
Kuten tuossa kuvassa näkyy, hiomisen olisi voinut hieman kiitettävämminkin suorittaa. Petsi ei vaaleampiin kohtiin ole tarttunut juurikaan.


Toinen kerros Parketti Ässä Petsiä
Toinen kerros saa lattian näyttämään jo hieman paremmalta. Kaiken kaikkiaan lattiaan meni kolme kerrosta petsiä.


Parketti Ässä LATTIALAKKA Puolikiiltävä
Lattia lakattiin kolmannen petsauskerran jälkeen puolikiiltävällä Tikkurilan Parketti Ässä LATTIALAKALLA. Lakkakerroksia tuli yhteensä kolme, ja lakkauksessa käytettiin tavallista lakka-sivellintä. 13m2 alueelle meni ~litran verran.


Ensimmäinen lakkakerros
Mikäli asuintilaan tai muuhun vastaavaan suunnittelee vastaavaa niin pohjatöiden tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa, tässäkin lattiassa pinnassa näkyvät kaikki kolot ja syvemmät naarmut, joita ei tasohiomakoneella saanut pois. Eli kunnon lattianhionta kone (tai miksi niitä sanotaankaan) niin lopputuloksesta tulee parempi. Lattiasta tuli myöskin todella liukas, tuskin johtuu vesiohenteisten mömmöjen haistelusta vaan lattiasta itsestään, eli ei puuportaisiin / rappusiin tätä tavaraa :D

Taloon.comin Sahatut hinnat!