torstai 26. maaliskuuta 2015

Monitoimimiehen lasagne

Ei hyvää päivää. En olisi uskonu tätäkään jakavani mutta tässä se on, lasagne Monitoimimiehen tapaan!

Kaupasta tarvitsee

400g jauhelihaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulin kynttä
500g tomaattimurskaa
Vajaa desi Heinz ketsuppia
1 lihaliemikuutio
50g voita
3rkl vehnäjauhoja
6dl maitoa
1dl juustoraastetta
Puolikas koskenlaskija (~150g?)
Lasagne levyjä
4 isoa tomaattia
lisää juustoraastetta

Ja valmistus lyhykäisyydessään näin, keltaisella pohjalla olevat ainekset samaan kattilaan halutun kokoisiksi pilkottuina, kun jauheliha ruskistunut heitä sekaan tomaattimurska. Jätä muhimaan pienellä lämmöllä toisen vaiheen ajaksi.

Vihreällä merkatut ainekset samaan kattilaan vaiheittain, sulata voi, jauhot perään ja sekoita KOKO ajan. Lisää maito äläkä päästä kiehumaan. Juustoraaste ja koskenlaskija sekaan ja hämmennä koko ajan.

Kun koskenlaskija on sulanut kokonaan liemeen voitele uunivuoka ja kaada pohjalle hieman tomaattimurskakattilasta, ohut mutta koko vuoan pohjan peittävä kerros. Päälle juustokastiketta ja peitä lasagnelevyin. Taas sama uudestaan, toista kerroksia niin kauan kuin tavaraa kattiloissa riittää. Jätä kuitenkin juustokastike viimeiseksi näkyväksi osaksi, ei levyjä enää kun sörsselit kattilasta loppu.

Viipaloi tomaatit ja heitä vuoan päälle. Viimeiseksi oman maun mukaan juustoraastetta ja 175 asteiseen uuniin vajaaksi tunniksi, niin pitkäksi aikaa että pinta ruskistuu.

Monitoimimiehen lasagne