tiistai 30. joulukuuta 2014

Google Analytics turha ja häiritsevä kävijäliikenne / hakukonerobotit

Buttons for website, ILOVEVITALY, Make Money Online, Semalt, Darodar, econom.co, Priceg ja muita tämän kaltaisia häiritsemässä ja sotkemassa Google Analytics raportteja. Onneksi Analyticsissä on suodattimet joilla saa suljettu nämä pois raporteista. Kuvallista ohjetta tähän en löytänyt nopealla haulla joten se tulee tässä:

Klikkaus Järjestelmänvalvoja välilehteen ja näkyy ylläoleva sivu. Esimerkin Google-tilissä on muutama sivusto ja haluan suodattimet kaikkiin sivustoihin kerralla, joten Kaikki suodattimet tili-sarakkeen alta.

Punainen nappi, +Uusi suodatin

Suodattimen nimeksi kirjoitan poissuljettavan sivuston nimen, tässä tapauksessa Make Money Online. Suodattimen tyyppi Muokattu, Sulje pois, Viittausliikenne ja suodatinmalli make-money-online.7makemoneyonline.com . Suodatiinmallin / poissuljettavan viittausliikenteen osoitteen saa Raportit välilehdeltä -->Hankinta-->Kaikki viittaukset.

Lopuksi vielä kaikki näkymät oikeanpuoleiseen laatikkoon ja jatkossa viittausliikenne Make Money Online ei ole häiritsemässä Analyticsin raporteissa.


lauantai 6. joulukuuta 2014

Valot auton tavaratilaan

Työkalun tavaratilan valo sanoi työsopimuksensa irti. Alkuperäinen olikin sen verta heikko valoteholtaan etten vaivautunut vaihtamaan polttimoa vaan päätin asentaa uudet valot. Ne löytyi yllättäen Ikeasta. Malliltaan Dioder ja tuotenumero 401.165.41 .

Näytti muuntajassa olevan ulostulon voltteina 12 ja meinasinkin tee-se-itse miehenä jättää muuntajan välistä pois kokonaan.

Ikea Dioder, pakkauksen sisältö
Ikea Dioder


















Dioder ledvalot
Tavaratilan led valot
Ledivalo


Valot ovat todella ohuet, eli ei ole huolta että veisivät tilaa tai olisivat tiellä katon rajaan asennettaessa. Ainakaan omassa käytössä. Valot on mahdollista kiinnittää kaksipuolisen teipin avulla (tulee mukana, 3m laput) tai kehikon irroittamalla voi myös ruuvata. Lyhyesti: Muuntajalla voi heittää vesilintua. Muuntajaan menevä johto poikki ja sisältä paljastuu kaksi johtoa, sininen (maa) ja ruskea (12V). Tavaratilan alkuperäinen lamppu auki, yleismittari kauniiseen käteen ja ryöstä virrat sieltä. Tavanomaisesti lampulle menee kolme johtoa, maa + jatkuva 12V + ovikytkimen 12V. Otin ovikytkimeltä tulevan virran, niin valot syttyvät ja sammuvat tavaratilan oven tahtiin. Näin kaiken saa myös palautettua ennalleen nopeasti ja välttyy pitkiltä johtovedoilta ja olettaa voinee että alkuperäisen lampun virta on sulakkeen takaata otettu. Asennus johdot olivat reilun mittaisia, jakopalikan johon lamppujen johdot kiinnitetään, asensin suurin piirtein tavaratilan puoliväliin josta sai johdot ujutettua hienosti jokapuolelle auton kattoa.

Valaistu auton tavaratila
Näin jälkikäteen todettuna; Valoteho hakkaa aikaisemman mennen tullen, hieman kylmemmän valkoinen saisi väriltään olla mutta näinkin olen tyytyväinen!

perjantai 5. joulukuuta 2014

Reiän tekeminen kylpyhuoneen laattaan



Kylpyhuoneen taikka vessan kaakeleihin on suhteellisen hankala kiinnittää yhtään mitään.Imukuppiviritykset eivät yksinkertaisesti toimi ja kaksipuolinen teippikin on onneton esimerkiksi peilin kiinnittämisessä. Vaihtoehdoksi (toimiva sellainen) jäänee ainoastaan ruuvilla kiinnitys. Kaakelin läpi poraaminen, laatan halkeaminen ja vesieristeen puhkaisu sekä muut vastaavat jutut ovat jokaisen asunnonomistajan (sekä vuokraisäntien) päänvaiva. Myöskin taloyhtiön isännöitsijä saattaa olla em. toimenpiteistä kiinnostunut. En taaskaan ota vastuuta mistään, enkä suosittele ketään tekemään näin kuten olen itse tehnyt.
Kylpyhuoneen laatoitettu seinä
Kaakeloitu kylpyhuoneen seinä. Kuten saumauksista ja työn jäljestä näkee nämäkin on omin pikku kätösin tehty, ensimmäistä kertaa elämässä. Muttei viimeistä.


Kylpyhuoneen laatoitettu seinä
Aivan ensimmäinen vaihe on miettiä mihin kohtaan ruuvin haluaa. Tähän olen kiinnittämässä peiliä joten ruuvin paikalla on hieman merkitystä eli summa mutikassa en tohdi ruveta porailemaan. Kuulakärkikynän jälki ei kovinkaan helpolla laattaan tartu joten maalarinteippi helpottaa piirtämistä oleellisesti.

Bilteman laattapora. TIN-pinnoitetut volframikarbidikärjet. Reikien tekemiseen kaakeleihin ja muihin keraamiseen materiaaliin
Laattapora. Tämä hankittu  Biltemasta . Jättää siistin jäljen ja samalla kärjellä kairattu kahden kylpyhuoneen reiät eikä kulumisen merkkejä vielä näy. Vahva suositus!

Eli kun teippi revitty pois jäljelle jää tuollainen. Ei halkea laatta kun ei raivolla paina menemään.

Reikä kaakelissa
Koska reikä meni vesieristeen ja kosteussulun läpi, painoin reiän täyteen sikaa.

Ruuvi seinälaatassa
Seuraavaksi proppu perään ja lisää sikaa. Ruuvin kiersin vasta kun liima/tiivistemassa oli kuivunut. DONE!