perjantai 28. maaliskuuta 2014

Monitoimimiehen päiväkirja

Monitoimimiehen päiväkirjan alku

Aloin kirjoittamaan omaa projektipäiväkirjaa että muistaisin mitä olen tehnyt ja miten, koska on tullut huomattua että vaikka miten tarkkaan ja huolellisesti jonkin asian tekee ja oli muistiinpanot miten hyvät tahansa ne joko ajan mittaan hukkuvat johonkin tai sitten ovat puutteellisina jossakin post-it lapulla, jos ovat. Blogin muodossa kirjoittaminen toivottavasti auttaa tässä asiassa, olettaisin myös tiedon hakemisen olevan astetta nopeampaa. Ja ties vaikka näistä olisi jollekkin apua. En lupaa kirjoittaa tietystä aiheesta tai tietyn aihealueen piiristä, vaan juttua tulee olemaan laidasta laitaan, riippuen minkälaisia projekteja vastaan tulee.

Kaiken voi korjata, kai.

Mainostaminen Bloggerissa, Blogissa tai kotisivuilla

Tämä taitaa olla blogin rustaajien vakiotekstiä ja periaatteista poiketen päätin silti kirjoittaa samasta aiheesta.

Testiin/koeajoon valitsin Tradetrackerin.

Rekisteröinti palveluun onnistuu helposti. Syötä oma nimi ja sähköpostiosoite, valitse käyttäjätunnus + salasana, mainoksia esittävän sivuston url-osoite ja odottele että saat sähköpostiisi vastauksen hyväksytäänkö sinut/sivustosi julkaisijaksi. Kieltämättä vastaus tuli nopeasti ainakin itselle, alle tunnissa tuli viestiä joten mainosten sijoittelu voi alkaa.
Palveluun kirjaudutaan Tradetrackerin kotisivuilla ja eteen aukeaa yhteenveto viimeaikaisista tapahtumista. Niitähän ei vielä ole joten mitä seuraavaksi? Valitaan mainokset joita halutaan blogissa näytettävän. Kampanjoiden hallinta välilehdeltä löytyy kategorioittain eri vaihtoehtoja. Esimerkissäni keskityn tietysti omaan blogiin ja Audi A3 jarrulevyjen ja palojen vaihtoa käsittelevään kirjoitukseen. Haluan siis blogissa mainostettavan auton varaosia tai lisävarusteita, työkaluja tai jotain vastaavaa joita em. projektissa tarvitaan. Autot, moottoripyörät ja pyörät -kategoria tarjoaa kaksi eri verkkokauppaa (jotka jätän nyt mainitsematta, kurkkaa kirjoitustani mihin päädyin) jotka sopivat omiin "kriteereihin". Mitä sitten? Hintaan/palkkioiden määrään en ota tässä vaiheessa vielä kantaa. Oikeassa reunassa, viimeisessä sarakkeessa on kolme kuvaketta (vai ikonia, en tiedä miksi noita sanotaan), näytä mainosmateriaali, rekisteröidy, lopeta yhteistyö. Näytä mainosmateriaali kuvaketta painamalla voi katsoa, yllätysyllätys, minkälaisia mainoksia mainostaja julkaisijoille tarjoaa. Klikkaa keskimmäistä kuvaketta, eli Rekisteröidy.

Sitten Mainosmateriaali ja työkalut välilehdelle, listaukseen avautuu kaikki kampanjat joihin olet rekisteröitynyt ja näiden kampanjoiden bannerivaihtoehtoja. Yritän pitää blogini julkisivun siistinä ja mahdollisimman kevyenä joten mieluummin upottelen tekstimainoksia, kuin paljon tilaa vieviä mainosbannereita, joiden kautta tosin rahaakin voisi tulla enemmän. Tietysti kukin tyylillään ja päättäkööt itse mitä sivuilleen tai blogiinsa ahtaa. ELI, tekstilinkit välilehdelle. Sama juttu kuin aiemmin, näet listauksen jossa on kampanjoiden joihin olet rekisteröitynyt tekstimainoksia/linkkejä. Ja jälleen kolme kuvaketta oikeassa reunassa. Niistä ensimmäinen, Luo koodi. Klikkaus siihen ja kopioi html-koodi blogiisi tai kotisivuillesi. Ja kuinka?

Bloggeriin koodin lisäys käy helposti. Uutta tekstiä kirjoitettaessa, (ei mobiiliversio) vasemmassa yläreunassa, blogin nimen alla on laatikot Luo ja Html. Klikkaus Html lootaan, ja sijoita aiemmin kopioimasi koodinpätkä siihen kohtaan kirjoitusta missä haluat mainostekstin/linkin näkyvän.


Tässä vaiheessa en osaa vielä kertoa enempää miten mainostaminen kannattaa, minkälaiset mainokset toimivat parhaiten tai mitään muutakaan vastaavaa. Yllätyksenä itselle tuli palvelun käyttöönoton helppous sekä se etteivät kaikki mainostajat ole vitamiinikauppiaita tai pikavippien tarjoajia, vaan ainakin Tradetrackerista monipuolinen valikoima yrityksiä joka lähtöön. Ainakin tässä vaiheessa suosittelen!

Pahoittelut jos joku ottaa nokkiinsa että kirjoitan asiasta jonka termit eivät ole hallussa. Kiitos ja kumarrus!

torstai 20. maaliskuuta 2014

Moottorisahan terän teroitus

Tämäkin piti opetella. Mutta jätän oman ohjeistuksen väliin, tuskin paremmin ainakaan menisi kuin metsuri Jani Virran video. Tosin puuta tuossa sahataan eri sahalla kuin teroitetaan joten ei kovin onnistunut taida olla. Oma muistikuva on että teroitettaessa saisi viilata vain toiseen suuntaan eli en luota näkemääni tämän videon perusteella.